[ english ]

 make-up artist
..zasto sam se i kako pocela baviti make-upom..
..kako je tekao razvoj dogadjaja..
..moji prvi pokusaji..
..strucno obrazovanje..
..iskustvo..
..interests!
Proucavanje ljudskih lica, razmisljanje o tome zasto su ona upravo takva, da li bi mogla izgledati drugacije, kakva bi mogla biti i sto uciniti da ona promijene svoj izraz.. sve su to razlozi koji su me naveli na ideju o tome da se pocnem baviti ovim poslom. Interesi su poceli vrlo davno, ali sama realizacija tekla je prilicno sporo.

Jos od ranog djetinjstva privlacilo me svo to sarenilo boja i mirisa,  svijet u kojem si u svakom trenutku mogao postati netko drugi sa samo nekoliko poteza nekim od svih tih carobnih kozmetickih preparata.

Kao i kod vecine djevojaka, vrhunac interesiranja za sminku i sve vezano uz nju bio je u pubertetu. Tada su poceli i moji prvi eksperimenti na "modelima". Sve su to bile moje strpljive prijateljice, koje su zapravo voljele svu tu igru i koje su me na svoj nacin i navele na ideju o tome da budem netko tko ce "mijenjati izraze licima".

Moja se praksa nastavila sminkajuci prijateljice za neke njima vaznije dogadjaje (npr. rodjendani, maturalne zabave, vjencanja), a cim sam saznala da se i u Hrvatskoj otvorila skola za vizaziste, upisala sam ju.

Radi se o jednogodisnjem obrazovanju, podijeljenom u dva semestra. U prvom semestru prolazi se f ashion make-up , a u drugom kazalisni i filmski make-up.

sanja & sandra

fotografija lijevo:
- ja i Sandra - moja uciteljica u prvom semestru ( fashion make-up );

fotografija desnot:
- me and Maca - my teacher in 2nd semester ( theatre make-up ).
slika

Nakon skolovanja, moja praksa je i dalje pretezno usmjerena na dogadjaje koje sam vec spomenula, ali pored toga imam iskustvo i u radu na modnim revijama, te na pripremama za foto i video snimanjima.

Iako jos uvjek nisam imala priliku raditi za neke vece i vaznije projekte, nadam se da cu s vremanom steci povjerenje onih koji bi mi takvo sto mogli i ponuditi.

Moji interesi su raznovrsni. Zabavu pronalazim radeci bilo sto vezano uz make-up , ali ono sto trenutno mozda ipak najvise plijeni moju paznju je filmska sminka.

 make-up artist